full screen background image

Şofer beat, prins conducând o maşină neînmatriculată şi cu numere false

placute     Nu mai puţin de trei infracţiuni sunt trecute în dosarul penal întocmit unui bărbat din Rădăuţi. Acesta a fost prins, de poliţiştii din Marginea, în timp ce conducea, băut, o maşină neînmatriculată, pe care erau aplicate numerele de înmatriculare ale altui autovehicul, dar şi acestea expirate.

Duminică noapte, la ora 22.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DN 2E, în localitatea Marginea, autoturismul condus de un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Rădăuți.

Fiind verificat în baza de date, s-a constatat că autoturismul nu figurează ca fiind înmatriculat definitiv sau provizoriu în circulație, iar numărul de înmatriculare provizoriu a fost atribuit unui alt autoturism, termenul de circulaţie fiind expirat la 4 aprilie.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere  pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare și conducere  pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

comments

comments




Leave a Reply

avatar