full screen background image

România, printre primele la creșterea producției industriale

dacia      România se situează printre statele membre ale Uniunii Europene unde prețurile producției industriale au înregistrat cea mai mare creștere, după ce prețurile producției industriale au crescut cu 1,7% în zona euro și cu 2,1% în luna februarie, potrivit datelor Oficiului European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres.

Pe primul loc în UE la creșterea în ritm anual a prețurilor producției industriale în luna februarie se situează Slovacia (9%), urmată de România (8,9%).

Pe categorii de bunuri, prețurile producției industriale în UE au înregistrat cele mai mari creșteri în industria bunurilor intermediare (4,6%), în industria bunurilor de uz curent (2,7%) și industria bunurilor de folosință îndelungată (1,5)%, în timp ce scăderi de prețuri s-au constatat în industria energetică, minus 7,2%.

În luna februarie 2014, comparativ cu luna anterioară, prețurile producției industriale au crescut cu 0,2% în zona euro și cu 0,4% Uniunea Europeană.

Însă, România se numără printre statele unde prețurile producției industriale au înregistrat cele mai mari scăderi, minus 1,3%, scăderi mai mari fiind înregistrate în Croația (minus 2,8%) și Estonia (minus 2,2%).

Pe categorii de bunuri, în februarie 2014 comparativ cu luna anterioară, prețurile producției industriale în UE au înregistrat creșteri în industria bunurilor de uz curent cu 0,9%, în timp ce scăderi de prețuri s-au constatat în industria energetică, minus 1,4%, și industria bunurilor de folosință îndelungată, minus 0,7%.

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), în România prețurile producției industriale au scăzut cu 0,2% în februarie 2014, comparativ cu luna precedentă, și cu 1,2% față de februarie 2013.

comments

comments




Leave a Reply

avatar