full screen background image

Focuri de armă pentru reţinerea a doi bărbaţi care tăiau ilegal arbori, la Valea Moldovei

a1     Luni, 14 aprilie, efective ale Jandarmeriei Suceava împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Privat Fălticeni, au desfăşurat o acţiune pe raza localităţii Valea Moldovei, cu scopul prevenirii şi combaterii furturilor de arbori din fondul forestier naţional.

Pe timpul acestei acţiuni, în jurul orei 05.00, la aproximativ 3 km de localitatea respectivă, jandarmii au observat un grup de persoane în timp ce tăiau arbori.
Acestea au fost somate să îşi înceteze activitatea, dar au luat-o la fugă.

Jandarmii le-au somat verbal să se oprească, însă fără succes, ulterior fiind nevoiţi să tragă în aer trei focuri de avertisment cu armamentul din dotare.

Au fost opriţi şi imobilizaţi doi bărbaţi, cu vârsta de 28 şi respectiv 29 de ani, ambii din comuna Slatina.

Jandarmii au constatat că la faţa locului se aflau şapte arbori din specia molid, tăiaţi, instrumente folosite la tăierea sau transportarea butucilor (topor, hamuri, ştreanguri, orcic, cârlige şi lanţuri), precum şi doi cai, folosiţi pentru transportul lemnului.

Cele două persoane au declarat că au tăiat arborii fără a avea o autorizaţie în acest sens, de pe un teren care nu le aparţine, intenţionând ca ulterior să-i valorifice în zona localităţii de domiciliu.

Jandarmii şi pădurarii au acţionat pentru identificarea cioatelor şi a locului de unde s-au tăiat arborii, lucrătorii silvici estimând valoarea prejudiciului la aproximativ 7.500 de lei.

Materialul lemnos a fost dat în custodie Cantonului Silvic Valea Moldovei, iar cei în cauză au fost predaţi Postului de Poliţie Valea Moldovei, în vederea continuării cercetărilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar