full screen background image

Creditul pentru modernizările de la Aeroport, neavizat la Ministerul de Finanţe

aeroportul-suceava     Comisia de autorizare a împrumuturilor locale de pe lângă Ministerul Finanţelor Publice nu a avizat contractarea, de către Consiliul Judeţean Suceava, a unui credit intern de 6 milioane de lei.

Este vorba despre suma necesară cofinanţării cheltuielilor proprii din proiectul de modernizarea a suprafeţei de mişcare, balizajului, turnului de control şi de amenajare a terenului, în vederea amplasării sistemului de navigaţie ILS, proiect materializat la Aeroportul „Ştefan ce Mare” din Suceava.

Comisia de autorizare şi-a susţinut demersul prin aceea că, fiind beneficiarul proiectului, Regia Autonomă Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava trebuie să contracteze în nume propriu creditul cu pricina.

Pentru aceasta, însă, este nevoie de girul Consiliului Judeţean, RA Aeroportul Suceava adresându-se, în acest sens, autorităţilor judeţene.

Astfel, „pentru implementarea în bune condiţii a proiectului de modernizare a pistei”, deliberativul judeţean a aprobat garantarea  de către Consiliul Judeţean a împrumutului de 6 milioane de lei.

“Vom lansa din nou procedura de achiziţii pe SEAP, dar de data aceasta de către Aeroport. Zona bancară va trebui să vină cu o ofertă în sensul acesta,  iar noi, ca administraţie publică, cei care gestionăm Aeroportul, vom oferi garanţei pentru  acest împrumut”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar