full screen background image

Președintele CJ Mehedinți, Adrian Duicu, rămâne în arest

Adrian Duicu     Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, rămâne în arest. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să respingă contestația depusă de Adrian Duicu împotriva deciziei de arestare, în dosarul în care este urmărit penal de procurorii DNA pentru şapte infracţiuni.

Adrian Duicu a declarat că nu a fost în biroul lui Victor Ponta, deşi în dosar apăreau informaţii potrivit cărora, Duicu şi-ar fi exercitat influenţa chiar din sediul Guvernului.

Între timp, noi detalii au ieşit la iveală în acest dosar – Judecătorul Norel Popescu, menționat de Adrian Duicu in declaratiile date cu prilejul arestarii sale preventive, a intrat în atenția Inspecției Judiciare, care va stabili dacă acesta a încălcat statutul magistraților.

Adrian  Duicu  îi cerea, anul trecut, unui şef mare să-l menţină la conducerea IPJ Mehedinţi pe Ştefan Ponea, iar apoi să-l avanseze. Este ceea ce reiese din interceptările procurorilor, făcute în baza unui mandat de siguranţă naţională.

STENOGRAMELE PROCURORILOR:

ŞTEFAN PONEA: Noutăţi mai aveţi de acolo?
ADRIAN DUICU: Nu, totul este absolut în regulă (…)
ADRIAN DUICU: Mă duc la premier dimineaţă şi o să-l pun şi pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe acesta bine acia.”

Pentru a-i satisface doleanţele lui Adrian Duicu, însuşi şeful Poliţiei Române a venit la sediul Guvernului, susţin anchetatorii în referat.

ADRIAN DUICU – CONVORBIRE TELEFONICĂ CU ŞEFUL IPJ MEHEDINŢI

„Ţie ţi-a rezervat director adjunct la Ordine Publică şi-l ţine până de hotărăşti tu să pleci şi i-am spus: nu pleacă de aiciea… ştia subiectul de ea, că vrea să vină la Parchetul General, că la DNA a avut o problemă şi n-a pus-o acolo… deci absolut ok, o să urmeze treaba aia cât de curând; cealaltă zic; ceea ce te interesează cel mai mult”, arată referatul DNA.

Pentru toate demersurile făcute, Ştefan Ponea i-a promis lui Duicu că îl scapă de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Procurorii subliniază că dosarul de conflict de interese era unul foarte important pentru şeful consiliului judetean, întrucât o soluţie nefavorabilă ar fi dus la pierderea poziţiei şi la o interdicţie de trei ani pentru orice funcţie aleasă.

Premierul spune că nu ştia nimic despre aceste aranjamente şi a neagat orice implicare.

În acelaşi dosar sunt arestaţi şi şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea şi omul de afaceri Constantin Popescu, lider al PSD Orşova.

comments

comments




Leave a Reply

avatar