full screen background image

Peste 40.000 de hectare de teren ar trebui retrocedate, în judeţul Suceava

pnl 1004     Blocarea Legii retrocedărilor terenurilor, în Parlament, păgubeşte şi deţinătorii de drept ai terenurilor din judeţul Suceava.

Declaraţia a fost făcută, astăzi, de liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu.

Şeful liberalilor suceveni spune că în judeţ există aproximativ 40.000 de hectare care, în mod normal, ar trebui retrocedate, însă legea care le oferea acest drept este blocată în Parlament din martie 2013.

Băişanu: “În Parlament, PSD, alături de UNPR şi de PC, îşi fac de cap. Au uitat toate promisiunile din campanie şi hăcuiesc tot ce se poate hăcui, la nivel legislativ.
Cât am fost prefect, munceam non-stop, în comisiile de punere în posesie a oamenilor, cu terenurile pe care le deţineau, înainte de perioada comunistă. Acum avem un an de când prefecturile stau şi şomează. Nu se mai întamplă nimic şi toţi cei care meritau să fie proprietari, nu sunt. Nu se mai face nimic şi această mare lucrare a PSD pregăteşte un mare tun. Dacă predecesorii comunişti le-au luat terenurile oamenilor, neocomuniştii-socialişti nu depun niciun efort pentru a le da înapoi oamenilor.”

Băişanu consideră că situaţia retrocedărilor va rămâne blocată în Parlament încă 180 de zile, ea putând fi rezolvată de-abia în luna septembrie a acestui an.

comments

comments




Leave a Reply

avatar