full screen background image

66% dintre români l-ar vota pe Ceauşescu la prezidenţiale

ceausescu2     Lipsa locurilor de muncă şi nesiguranţa zilei de mâine îi fac pe tot mai mulţi români să afirme că trăiau mai bine înainte de evenimentele din 1989.

Un studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie scoate la iveală că peste 70 la sută dintre cei intervievaţi consideră că lucrurile în România se îndreaptă spre o direcţie greşită.

Mai mult 66% dintre ei spun că dacă Nicolae Ceauşescu ar candida la alegerile prezidenţiale, ar fi dispuşi să-l voteze.

Aproape trei sferturi dintre români (73%) consideră că direcţia spre care se îndreaptă România este greşită, în timp ce doar 23% spun că este bună.

69% dintre persoanele chestionate au susţinut că trăiesc mai rău acum decât înainte de 1989. 35% consideră că trăiesc „probabil mai bine acum, dacă nu ar fi fost evenimentele din 1989”.

Întrebaţi ce îşi amintesc despre comunism, 23% dintre românii intervievaţi au făcut referire la faptul că aveau un loc de muncă, iar 14% au menţionat „traiul bun”.

Potrivit rezultatelor raportului de cercetare IRES, 66% dintre românii chestionaţi l-ar vota pe Nicolae Ceauşescu dacă ar candida acum la prezidenţiale, în timp ce 26% susţin contrariul.

Sondajul a fost realizat între 3 şi 6 aprilie, pe un eşantion de 1349 de subiecţi.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar