full screen background image

Debranşarea de la sistemul centralizat, condiţionată de plata datoriilor

centrala electrica      Sucevenii care doresc să se debranşeze de la sistemul centralizat de termoficare trebuie să îşi achite în totalitate datoriile, înainte de a-şi monta centrale pe gaz.

Primarul Ion Lungu a atras atenţia asupra acestei obligaţii, precizând că restanţele populaţiei se ridică la 21 de milioane de lei.

El a punctat că nimeni nu este obligat să rămână abonat al “Termica”, dar a adăugat că plecarea din sistemul centralizat se poate face numai după plata serviciilor.

Lungu: “Dacă ai câteva mii de lei restanţă de plată pentru încălzire, nu aprobăm montarea de centrale. Achiţi debitul, întâi. Nu abandonezi Termica şi-ţi pui centrală. Cine vrea să plece din sistemul centralizat, să plece. Plăteşte la Termica şi pleacă.”

La rândul său, administratorul special de la Termica, Ovidiu Dumitrescu, a precizat că încasările actuale de la populaţie acoperă, de fapt, energia consumată în luna noiembrie anul trecut.

El a ţinut să precizeze că asociaţiile de proprietari nu mai trebuie să emită avize pentru montarea de alte surse de încălzire, fără să fie stinsă datoria către Termica.

Dumitrescu: “Ştiu că s-a mai întâmplat, poate din neatenţie, să daţi avize de montare a centralelor de apartament şi pentru datornici. Trebuie să fiţi atenţi, altfel veţi fi buni de plată. Administratorul judicar al Termica nu va accepta atitudini de genul ăsta.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar