full screen background image

Ciorbea, susținut de PSD pentru funcția de Avocat al poporului

Victor Ciorbea     Victor Ciorbea este susținut de către PSD pentru funcția de Avocat al poporului, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Săptămâna trecută, plenul comun al celor două Camere a aprobat numirea lui Mişu Negriţoiu în funcţia de preşedinte, membru executiv al Consiliului ASF şi a lui Victor Ciorbea în funcţia de membru neexecutiv al Consiliului ASF. Numirile în funcţie au fost făcute pe durata rămasă a mandatului şi se aplică de la 1 mai 2014.

Votul a fost secret, cu buletine de vot. Parlamentarii PDL au părăsit şedinţa în semn de protest faţă de nominalizarea lui Ciorbea. De altfel, PDL a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu această numire, CC urmând să ia în discuţie sesizarea în 30 aprilie.

Victor Ciorbea a fost ales senator în colegiul uninominal 7 din Circumscripţia electorală nr.42 Bucureşti. El şi-a anunţat, marţi, demisia din Senat, după ce a fost ales în conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Președintele Traian Băsescu a trimis, la finele lunii februarie, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, în care le cere să demareze procedurile pentru numirea Avocatului Poporului, precizând că nu este justificată prelungirea unei situații de interimat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar