full screen background image

Nouă abatoare autorizate pentru sacrificarea mieilor

miei taiati     În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare, în perioada Sărbătorilor pascale, când în mod tradiţional consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte considerabil, se vor intensifica acţiunile de supraveghere sanitară veterinară, anunţă Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.

Purtătorul de cuvânt, dr. Vasile Semeniuc informează că, în zilele care vin, se vor lua măsuri suplimentare concentrate asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate consumului uman, precum şi alte mărfuri de origine animală.

Vasile Semeniuc pune în vedere că sacrificarea mieilor se va face în unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare, inclusiv în cele de capacitate mică, publicate pe site-ul ANSVSA, dar şi în spaţii amenajate temporar pentru sacrificare.

De asemenea, autorităţile locale care în anul precedent au mai avut spatii amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor, pot solicita în această perioadă un aviz din partea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Spaţiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor vor funcţiona numai în intervalul 11-19 aprilie şi  trebuie să asigure respectarea condiţiilor de igienă, sănătate şi bunăstare în timpul sacrificării, gestionare a subproduselor nedestinate consumului uman şi cele de eliminare a deşeurilor, conform legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.

După verificarea şi avizarea acestora spaţii temporare, DSVSA Suceava va asigura supravegherea sanitară veterinară prin personal de specialitate.

Pe teritoriul judeţului Suceava există 9 abatoare autorizate şi au fost depuse 3 solicitări pentru avizarea de spaţii temporare pentru sacrificare.

Totodată, la nivelul DSVSA Suceava, la circumscripţiile sanitare  veterinare si pentru siguranţa alimentelor, dar şi la circumscripţiile sanitare veterinare zonale, în perioada 7-19 aprilie 2014 este asigurată permanenţa, inclusiv pentru zilele de sâmbătă şi duminică.

comments

comments




Leave a Reply

avatar