full screen background image

Ateliere de creaţie, la Grădiniţele “Gulliver” şi “ABC”

atelier de creatie pentru copii     Marţi, 8 aprilie, la ora 16 .00, la Grădiniţa “Gulliver” şi Grădiniţa “ABC” se desfăşoară atelierul de creaţie cu părinţii intitulat simbolic “Poveste de familie”, unde sunt aşteptaţi să participe circa 400 de preşcolari, împreună cu părinţii lor.

Acţiunea face parte din proiectul educaţional judeţean “Împreună avem puterea de a schimba lumea” din  Programul educaţional de promovare a educaţiei pentru schimbare la preşcolari “Curcubeul schimbării” şi se desfăşoară în cadrul activităţilor planificate în cadrul Programului naţional “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Proiectul este iniţiat  de Ministerul Educaţiei Naţionale, coordonat la nivel judeţean de profesor Cristina Bujdei, coordonator G.P.P. “A.B.C.” Suceava şi urmăreşte dezvoltarea unor abilităţi de implicare activă în formarea  copiilor, protejarea mediului sau activităţi umanitare, de către părinţi, precum şi de către autorităţile locale.

Echipa de proiect este formată din colectivele didactice de la GPP “Gulliver” Suceava, GPP “ABC” Suceava şi GPN “Voinicelul” Fălticeni.

Ca parteneri ai proiectului sunt implicaţi Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociaţia profesioniştilor “Ştefan cel Mare” Suceava, Aşezământul “Sfinţii Leontie şi Teodosie” Rădăuţi, Liceul Tehnologic Special Bivolărie.

Directorul Grăniţei “Gulliver” Suceava, prof. Maria Matei, a declarat:

“Prin atelierul de creaţie “Poveste de familie” ne propunem să realizăm lucrări artistico – plastice originale, având familia ca partener, într-un context inovator, stimulativ, în care vom concretiza viziunea participanţilor asupra ideii de familie extinsă, prin modalităţi de exprimare artistică (desen, pictură, dactilopictură) a echipelor, formate din preşcolari – părinţi – cadre didactice.

Lucrările vor fi realizate pe coli de dimensiuni 1 m / 60 cm, expuse pe pereţii din exteriorul celor două grădiniţe, la înălţimea copiilor, creându-se, astfel,  posibilitatea ca micuţii să-şi manifeste originalitatea, creativitatea, imaginaţia.

Invităm reprezentanţii comunităţii, partenerii din alte instituţii şcolare, de cultură, reprezentanţii mass-media, să participe alături de marea familie a Grădiniţelor “Gulliver” şi “A.B.C.” la această activitate “altfel”, să ne incite, să deseneze cu noi, să ne aplaude, pentru a da viaţă unei familii lărgite, în care domneşte armonia, susţinerea reciprocă, atmosfera stimulativă şi recunoaşterea competenţelor individuale, de grup şi de echipă.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la telefon 0741033485 sau la adresa email anacristinabujdei@yahoo.com, persoană de contact prof. Cristina Bujdei, coorodnator G.P.P. “A.B.C.” Suceava.”

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza