full screen background image

Donţu: Parlamentul s-ar putea transforma în Adunare Constituantă

dontu 222      Vicepreşedintele Comisiei juridice din Senat, senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu, a declarat că, în prima şedinţă a Comisiei de revizuire a Constituţiei, se va discuta posibilitatea ca Parlamentul să se transforme în Adunare Constituantă, dacă se doreşte o modificare de substanţă.

Donţu, membru al Comisiei de revizuire a Constituţiei, a declarat corespondentului MEDIAFAX că revizuirea Constituţiei nu se face în grabă pentru a prinde un scrutin electoral şi că nu mai este un proiect politic, ci unul tehnic.

El a menţionat că acest proiect rămâne comun al PSD şi PNL şi că liderul PNL, Crin Antonescu, rămâne în continuare preşedintele Comisiei de revizuire.

Ovidiu Donţu a mai spus că în următoare şedinţă a comisiei, care va avea loc miercuri, va trebui discutat, în primul rând, dacă se doreşte adoptarea tuturor măsurilor care s-au propus, caz în care este nevoie ca Parlamentul să se transforme în Adunare Constituantă, iar procesul de revizuire să fie transformat în proces de modificare a Constituţiei, sau dacă se continuă procesul de revizuire, ceea ce înseamnă că această comisie să se limiteze doar la ce a admis Curtea Constituţională.

comments

comments




Leave a Reply

avatar