full screen background image

Lansarea celei mai recente cărţi semnate de Larry L. Watts, la City Gallery

larry 1 Alexandria Librării, Shopping City Suceava şi Editura Rao organizează joi, 3 aprilie, începând cu ora 17.00, lansarea celei mai recente cărţi semnate de Larry L. Watts, “Aliaţi incompatibili. România. Finlanda. Ungaria şi al treilea Reich.”

Evenimentul va avea loc în City Gallery, din Shopping City Suceava.

Larry L. Watts este un istoric american care s-a ocupat în mod special de istoria României în perioada comunistă.

Consultant al Corporaţiei RAND la momentul revoluţiei, Larry Watts a călătorit deseori în Europa de Est şi în URSS înainte de 1989. Ulterior a asistat oficiali din România la înfiinţarea Colegiului Naţional de Apărare şi a conlucrat cu mai mulţi miniştri români ai Apărării şi şefi de stat major privind reforma în domeniul armatei, cooperarea cu Parteneriatul pentru Pace şi integrarea în NATO. În 1990 şi 1991 a fost şeful Biroului IREX din Bucureşti, iar până în 1997 a fost senior consultant al Project on Ethnic RElation (PER) şi director al Biroului PER din România. Între 2001–2004 a activat drept consultant pentru reforma sectorului de securitate pe lângă consilierul prezidenţial pentru securitate naţională din România.

Interpretările standard ale participării României la cel de-al Doilea Război Mondial alături de al Treilea Reich sunt impregnate de mit şi legendă. În “Aliaţi incompatibili”, Larry L. Watts examinează aceste mituri în cele mai mici detalii, pe baza unei documentări impecabile, punând în evidenţă, cu o limpezime fără precedent, cauzele care i-au determinat iniţial pe aliaţii principali ai lui Hitler să se angajeze pe frontul de est, precum şi prestaţia lor de-a lungul celui de-al Doilea Război Mondial. Cartea “Aliaţi incompatibili” explică de ce teoria relaţiilor internaţionale a eşuat în explicarea comportamentului României în alianţă pe timp de război şi cum a reuşit să reziste cererilor colosului german pentru o contribuţie nelimitată la efortul de război al Axei.

“Aliaţi incompatibili” este istoria unor aliaţi obligaţi să aleagă între alternative nefaste, încercând să amelioreze cele mai grave consecinţe ale acestora, supravieţuindu-le sau sfârşind prin a fi compleşiţi de ele.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza