full screen background image

Băsescu a trimis scrisori deputaţilor

Traian-Basescu2 Traian Băsescu le-a scris deputaţilor, cerându-le să nu voteze supraacciza la carburanţi. De altfel, şeful statului a anunţat încă de ieri acest gest.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri la aeroport, înainte de plecarea la Summit-ul UE-Africa, că va transmite câte o scrisoare fiecărui deputat, similară celei transmise preşedintelui Camerei Deputaţilor, în care va cere respingerea Ordonanţei de introducere a accizei pe combustibil.

„Cu Fondul Monetar Internaţional voi avea discuţii după ce mă voi întoarce, nu am avut timp să organizez astfel de discuţii, legat de ceea ce eu consider greşit, şi anume politica fiscal-bugetară, pentru că nu am crezut niciodată în varianta creşterii aberante a taxelor pentru a genera venituri în buget”, a spus şeful statului.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 111/2013 s-a întors la comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor, după ce trecuse de Senat.

Ieri, Băsescu i-a trimis o scrisoare şi lui Valeriu Zgonea, pe aceeaşi temă.

„Introducerea creșterii de acciză cu 7 eurocenți are efecte negative majore atât la nivelul populației, cât și la cel al mediului de afaceri. Efectele se vor reflecta în întreg lanțul economic, prin scăderea consumului, scăderea profitabilității companiilor și, implicit, scăderea încasărilor la bugetul de stat.

Consider că această taxă este introdusă doar pentru că asigură fonduri la dispoziția domnului Liviu-Nicolae Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru a-i distribui baronilor locali în scopuri electorale.

Din aceste motive, vă rog să respingeți prevederile referitoare la acciza de 7 eurocenți din Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/2013 şi să luaţi în analiză şi în dezbaterea dumneavoastră alternativele pe care vi le propun mai jos”, a scris preşedintele.

comments

comments




Leave a Reply

avatar