full screen background image

Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat ar putea rămâne fără apă caldă de Paşti

apa-calda     Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, în această dimineaţă, că reprezentanţii “Bioenergy” le-au trimis celor de la “Termica” o scrisoare, prin care le atrag atenţia că au de plătit aproape 13 milioane de lei, în contul energiei termice furnizate de la începutul anului.

Lungu a mai spus că, dacă Termica nu va face nici o plată către Bioenergy, sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare riscă să rămână fără apă caldă de Paşti

Lungu: “Cei de la Bioenergy aduc la cunoştinţă celor de la Termica faptul că le sunt datori cu suma de 12,9 milioane de lei. În acest an, noi am dat 9 milioane la Termica, pentru termoficare. Există un blocaj şi, e clar, la Termica e o situaţie foarte delicată, pentru că societatea e în insolvenţă, sunt mai multe niveluri de decizii, administratori speciali, administratori judiciari, care, în final, trebuie să aibă aprobarea creditorilor. Trebuie plătiţi nişte bani şi la Bioenergy, pentru că, altfel, nu se mai pot aproviziona cu lemn şi nu mai pot livra apă caldă către populaţie, în perioada următoare.”

Primarul Sucevei a precizat că restanţele populaţiei către Termica se ridică la 22 de milioane de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar