full screen background image

Electricieni în construcţii pentru România şi Italia

ajofm 0104     Uniunea Democrată a Ucrainenilor din România (UDUR) a format circa 100 de persoane din comunele judeţului Suceava, persoane care se află în căutarea unui loc de muncă mai bun”.

Realizarea UDUR a fost prezentată în cadrul conferinţei proiectului “Oportunităţi în formare şi ocupare în meseria de electrician în construcţii”, ţinută la sediul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, instituţie parteneră în proiect, alături de consultantul Formazione Progresso şi Filcams CGIL Italia.

Persoanele respective au urmat cursurile gratuite oferite prin proiect şi au fost calificate în meseria de electrician în construcţii.

Certificatele sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, precum şi de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cursurile, acreditate de CNFPA, au fost finalizate, pe 27 martie, la Colegiul tehnic “Alexandru Ioan Cuza” din Suceava, proiectul incluzând formare teoretică şi practică.
Carmen Stoian, reprezentantul legal al beneficiarului proiectului a declarat că, pe lângă aceasta, UDUR derulează multiple activităţi şi proiecte.

“Dorim să venim în sprijinul sucevenilor din mediul rural, care şi-au dorit o nouă calificare, una certificată”, a precizat Carmen Stoian, precizând că, pe lângă “educaţia” de bază, s-au dobândit şi competenţe de comunicare în limba română şi italiană.

comments

comments




Leave a Reply

avatar