full screen background image

Serviciul sucevean de transport al energiei termice, scos la concesionare

clsv 3103     După o şedinţă ordinară, două şedinţe extraordinare şi 5 întâlniri ale grupurilor politice, aleşi municipali suceveni au aprobat proiectul de hotărâre privind delegarea gestiunii prin concesionare a serviciului public de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice produse în sistem centralizat.

Ieri a expirat contractul de concesionare pe care Termica îl avea încheiat cu Primăria municipiului Suceava, iar consilierii s-au văzut forţaţi să prelungească respectivul contract, în caz contrar sucevenii riscând să rămână fără apă caldă şi încălzire.

În urma amendamentelor depuse, câştigătorul licitaţiei ar trebui să preia 157 din cei 226 de salariaţi ai Termica, un punctaj dublu va fi acordat  ofertantului care se angajează să facă investiţii din fonduri proprii, precum şi unul majorat celui care va opera serviciul la un tarif mai mic decât cel de 159 de lei pe gigacalorie.

Administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu, a asigurat că municipiul Suceava va fi alimentat, în continuare, cu energie termică pentru apă caldă şi încălzire.

Consilierii locali au aprobat şi hotărârea privind clarificarea elementelor patrimoniale pe care Termica le-a gajat la ACET, în contul datoriilor la apa rece furnizată, astfel încât viitoarea licitaţie să nu fie blocată de acestea.

Totodată, a fost votată şi hotărârea privind demararea a procedurilor pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale de prestări servicii de termoficare, cu acţionar unic Consiliul Local, firma putând fi constituită doar în cazul în care serviciul de transport, distribuire şi furnizarea a  energiei termice nu va putea fi concesionat prin licitaţie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar