full screen background image

Prefectul Sucevei, într-o delegație română, la Berlin

Sinescu     Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, va participa, în perioada 2 – 3 aprilie, ca membru al delegaţiei române, la cea de-a XVII-a sesiune a Comisiei Mixte Guvernamentale Româno – Germane pentru Probleme ale Etnicilor Germani din România, care se desfăşoară la Berlin.

Delegaţia română este condusă de George Ciamba, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, iar delegaţia germană de Hartmut Koschyk, Însărcinat al Guvernului Federal pentru Germanii Repatriaţi şi Minorităţi Naţionale, membru al Parlamentului Federal.

În cadrul Comisiei Mixte, va fi analizat sprijinul acordat minorităţii germane din România şi vor fi discutate şi convenite proiectele care se vor desfăşura în continuare.
Pe data de 3 aprilie, va fi semnat Protocolul celei de-a XVII-a sesiuni a Comisiei mixte guvernamentale româno–germane pentru probleme ale etnicilor germani din România.

De asemenea, vor fi prezentate rapoartele întocmite de instituţiile prefectului din judeţele Sibiu, Suceava, Satu Mare, Timiş şi Braşov care evidenţiază efectele pozitive ale ajutoarelor oferite de partea germană şi română acestor regiuni, promovarea diversității etnoculturale și lingvistice, cultivarea valorilor comune și a dialogului intercultural.

Investiţiile în economia suceveană se regăsesc în 69 firme cu capital german, Republica Federală Germană situându-se pe locul II în ceea priveşte numărul investitorilor străini, având ca principale domenii de activitate comerţ, industrie prelucrătoare, construcţii, transporturi şi servicii.

Referitor la participarea la capitalul firmelor străine din judeţul Suceava, investitorii din Germania se situează  pe locul 7, cu un aport total la capitalul societăţilor comerciale înmatriculate de 13.325,92 mii de lei.

“Instituţia Prefectului – judeţul Suceava îşi reconfirmă disponibilitatea de a susţine programele minorităţilor naţionale şi încurajează accesul la fonduri de dezvoltare comunitare pentru realizarea unei dezvoltări durabile în zone tradiţionale şi pentru  promovarea diversităţii culturale. Minoritatea germană din judeţul Suceava reprezintă un exemplu de spirit civic, comunitar şi de dezvoltare economică şi aduce plus valoare  întregii comunităţi sucevene”, a precizat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar