full screen background image

Măsuri de siguranţă publică în incinta şi în apropierea şcolilor

agent-paza-scoala    Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie a întocmit, pentru informarea Colegiului Prefectural, o situaţie privind măsurile luate pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică în incinta şi în apropierea unităţilor de învăţământ, în primul semestru al anului şcolar.

În perioada menţionată, au fost sesizate 14 infracţiuni, în scădere cu 2 fapte faţă de perioada similară a anului trecut.

La comiterea infracţiunilor au participat ca autori 12 elevi, alţi 14 fiind victime ale infractorilor, ponderea fiind deţinută de loviturile şi vătămările corporale.

Potrivit raportului, 4 fapte au fost înregistrate în municipiul Câmpulung Moldovenesc, două la Rădăuţi, câte una în municipiul Suceava şi în Gura Humorului, Dolhasca, Frasin, iar restul în mediul rural.

După analiza cazurilor, poliţiştii au concluzionat că infracţiunile de lovire au avut caracter spontan, unele având drept cauză joaca elevilor.

În primul semestru al anului şcolar, poliţiştii suceveni au organizat 400 de şedinţe de pregătire antiinfracţională cu şcolarii, au derulat acţiuni pentru reducerea absenteismului şi abandonului şcolar şi au verificat sistemele de pază din unităţile de învăţământ.

comments

comments




Leave a Reply

avatar