full screen background image

FMI a aprobat prima şi a doua evaluare a acordului cu România

FMI     Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat prima şi a doua evaluare a acordului preventiv încheiat anul trecut cu România, punând la dispoziţia statului două tranşe cumulând 436,3 milioane de euro (389,4 milioane DST).

Guvernul salută decizia FMI de aproba prima şi a doua evaluare a acordului cu România

“Ajustarea bugetară a continuat în 2013 luând, totodată, în considerare eforturile deosebite ale Guvernului de a plăti arieratele de la nivelul autoritaţilor locale, de a reduce arieratele de la companiile de stat, de a elimina arieratele în sectorul de sănătate şi de a creşte considerabil cofinanţarea naţională în vederea asigurării unei rate mai mari de absorbţie a fondurilor europene. Aprobarea de către board-ul FMI a celor două evaluări confirmă sustenabilitatea prognozei bugetare pe 2014, precum şi direcţia bună în care se îndreaptă reformele structurale”, susţine Guvernul în comunicat.

Suma totală disponibilă României prin acordul de împrumut a urcat astfel la 654,4 milioane de euro (584,1 milioane DST), a anunţat FMI printr-un comunicat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar