full screen background image

Proiectul pentru complexul de la Liceul Sportiv, depus la Agenţia de Dezvoltare

lps sv     Primăria municipiului Suceava a depus un prim proiect, la Agenţia de Dezvoltare Nord Est, în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii şcolare pe fonduri europene.

Este vorba de finalizarea lucrărilor de reabilitare la Complexul de la Liceul Sportiv din municipiu.

Primarul Ion Lungu a spus că mâine, în şedinţa de consiliu local se vor discuta 3 proiecte privind aprobarea parteneriatelor dintre municipalitate şi unităţile şcolare.

Pe lângă parteneriatul cu Liceul Sportiv, se vor încheia colaborări cu Colegiul Naţional “Petru Rareş” şi cu cu Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”.

Cu ce contribuţie financiară va veni  Primăria, ne spune primarul Ion Lungu: “Într-o primă fază, am stabilit contribuţiile, de 2% ale Primăriei – pentru Complexul sportiv de la LPS, 256.136 de lei, pentru Centrul de Documentare de la Colegiul “Petru Rareş”, 96.038 de lei, iar pentru sala de sport de la Colegiul “Ştefan cel Mare”, 118.298 de lei. Vom vedea mai departe, dacă se aprobă proiectele, pentru că sunt şi foarte multe costuri neeligibile, care trebuie suportate tot de către municipalitate. Aceste costuri nu le avem, acum, prinse, în buget, dar sperăm ca, până la încheierea acordului de finanţare, să le putem prinde în bugetul semestrului al doilea, când se pot face rectificări la investiţii. Primul proiect, cel pentru LPS, a fost deja depus, urmează să le depunem şi pe celelalte două.”

Lucrările la respectivele unităţi de învăţământ au început în urmă cu 7-8 ani.

comments

comments




Leave a Reply

avatar