full screen background image

Ponta: Schema ratelor reduse se aplică din iulie

ghiseu-bancar-500     Schema de înjumătăţire a ratelor bancare pentru anumite persoane va fi aplicată începând cu luna iulie a acestui an, iar creditul fiscal va intra în vigoare după doi ani, din 2016, a declarat premierul Victor Ponta.

“Este pentru acest an, de la 1 iulie. Ministrul Finanţelor a explicat un lucru care este atât de tehnic încât nu încape (în titlul ştirilor – n.r.). De la 1 iulie se poate aplica acea înjumătăţire a ratei pe o perioadă de doi ani, creditul fiscal intră în vigoare din 2016, după doi ani, asta încerca să spună ministrul, dar nu are cum să spună în cuvinte foarte simple lucruri complicate. Încearcă şi ea, săraca, ce să facem…eu sunt traducătorul”, a spus Ponta.

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a fost citat, marţi, la Adevărul, afirmând că schema fiscală pentru restructurarea creditelor populaţiei, cunoscută ca electorată, va suferi modificări de calcul faţă de formula ministrului Bugerului, Liviu Voinea, şi va intra în vigoare începând cu anul 2016.

“Se va aplica, dar vreau să o supun dezbaterii atât cu băncile, cât şi cu mediul academic. Noul plan este să ajutăm pe cei cu venituri mici din 2016, am format un grup care să identifice orice posibilă problemă. Dacă sunt persoane cu venituri mici, e bine să fie ajutaţi înainte ca acest împrumut să de devină neperformant. Trebuie să fie mai puţin birocratică. Am mai schimbat formula domnului Voinea”, a fost citatul prezentat al ministrului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar