full screen background image

Gheorghe Văduva şi Viorel Vatamaniuc, cetăţeni de onoare ai Sucevei

Primaria Suceava     Municipiul Suceava va avea doi noi cetăţeni de onoare – Gheorghe Văduva şi Viorel Vatamaniuc.

Propunerile de acordare a acestei distincţii figurează pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de joi a Consiliului Local, acestea venind din partea Asociaţiei cultural educative “Arcanul USV” a  Universităţii “Ştefan cel Mare”.

Anul acesta se sărbătoresc 24 de ani de la înfiinţarea universităţii sucevene, prilej cu care sunt organizate mai multe manifestări cultural-artistice, printre care şi un spectacolul jubiliar, în data de 10 aprilie.

Gheorghe Văduva a fost cel care a înfiinţat Ansamblul artistic „Arcanul”, fiind primul coregraf al formaţiei folclorice, între anii 1963-1969.

De asemenea, unul dintre coregrafii  de început al Ansamblului studenţesc, Viorel Vatamaniuc, prin activitatea desfăşurată în acest domeniu, a contribuit la păstrarea şi promovarea tradiţiei folclorice autentice de pe meleagurile sucevene.

Distincţia de cetăţean de onoare se poate acorda foştilor deţinuţi politici sau veterani de război care, prin activităţile lor ulterioare, au adus un aport deosebit la realizarea unei legături între municipiu şi alte localităţi şi, respectiv, personalităţilor care, prin performanţele lor, au contribuit la formarea şi creşterea prestigiului oraşului Suceava.

Reşedinţa de judeţ are, în prezent, peste 150 de cetăţeni de onoare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar