full screen background image

Câinii vagabonzi din Suceava vor fi capturaţi de “Pro Animals Tina Med”

cainii-vagabonzi1368618884     Consiliul Local Suceava ar putea să se asocieze, mâine, cu Asociaţia “Pro Animals Tina Med”, în vederea capturării câinilor comunitari din municipiu.

Primarul Ion Lungu a spus, astăzi, că municipalitatea a primit, de la mai multe cabinete veterinare, mai multe oferte pentru prinderea maidanezilor, dar cea care a venit din partea Asociaţiei “Pro Animals” a fost mai convenabilă ca preţ.

Lungu: “În şedinţa Consiliului Local de luna trecută, am propus o asociere cu Pro Animals Tina Med, în ceea ce priveşte gestionarea câinilor din adăpost. Am propus şi o hotărâre pentru şedinţa de joi, pentru capturarea câinilor vagabonzi, cu aceeaşi asociaţie. Deşi nu vrem să dăm monopolul respectivei asociaţii, aşa avem cele mai mici costuri pentru primărie. Am primit, din partea unor cabinete medicale din Suceava, propuneri ca, pentru capturarea unor câini în greutate de până la 5 kg, să plătim 40 de lei, pentru cei între 5 şi 15 kg, 65 de lei, iar pentru cei de peste 15 kg, 80 de lei. În urma negocierilor cu cei de la Pro Animals Tina Med, pentru capturarea unor câini în greutate de până la 5 kg vom plătim 5 lei, pentru cei între 5 şi 15 kg, 15 de lei, iar pentru cei de peste 15 kg, 25 de lei.”

Asociaţia “Pro Animals Tina Med” va trebui să asigure şi tranchilizantele pentru capturarea a aproximativ 2.000 de câini.

Municipalitatea a primit o ofertă şi pentru incinerarea câinilor eutanasiaţi, dacă va fi cazul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar