full screen background image

Fizician pentru o zi, la USV

Afis Masterclass USV     Cercetătorii de la CERN (Centrul European de Cercetări Nucleare, Geneva), IFIN – HH Măgurele – București și Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava în cadrul participării României la CERN cu sprijinul LHCb Collaboration și International Particle Physics Outreach Group vă invită să vă alăturați demersului de popularizare a fizicii și a cercetării științifice în rândul elevilor de liceu participând la “LHCb International Masterclass”, vineri, 28 martie 2014, începând cu ora 9.30.

Acțiunea se adresează elevilor de liceu din clasele IX-XII și le permite de-a lungul unei zile să ia contact cu mediul de cercetare de la CERN, de pe platforma Măgurele și de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Pe durata acestei zile, elevii vor avea ocazia să audieze cursuri de particule elementare, să viziteze obiective din campusul Universității “Ștefan cel Mare” din Suceava și să participe la analizarea datelor reale achiziționate în experimentul de energii înalte LHCb.

Elevii vor avea posibilitatea să discute rezultatele obținute prin videoconferință cu cercetătorii de la CERN, precum și cu colegi din alte centre științifice (Univ. Bologna, Italia; LPC Clermont Ferrand, Franța) ce sunt parte în programul “LHCb International Masterclass”.

Participarea va fi recunoscută prin acordarea de diplome.

comments

comments




Leave a Reply

avatar