full screen background image

SUA este alături de România în calitate de prieten și aliat

Victoria Nuland    Adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia, Victoria Nuland, afirmă într-un mesaj cu privire la parteneriatul SUA-România că Statele Unite sunt alături de România în calitate de prieten și aliat și Washingtonul își dorește să continue colaborarea dintre cele două state.

“Acesta este un an important pentru România și pentru relația transatlantică. La împlinirea a 10 ani de când România este membru NATO, Statele Unite ale Americii își exprimă recunoștința pentru angajamentul țării dumneavoastră față de Alianță și pentru toate eforturile comune dedicate susținerii păcii, libertății și democrației, atât în țările noastre, cât și peste hotare. (…) Statele Unite ale Americii sunt alături de România în calitate de prieten și aliat și ne dorim să continuăm să extindem și să consolidăm foarte importanta noastră colaborare”, subliniază Nuland în mesajul său, remis luni AGERPRES de Ambasada SUA.

Victoria Nuland amintește că în ultimii 10 ani, în calitate de aliați în cadrul NATO, România și SUA au colaborat în Balcani, Afganistan, în Marea Mediterană și în Marea Neagră.

“Tot în calitate de aliați NATO, fiecare și-a asumat un angajament solemn în fața celuilalt, conform prevederilor Articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic. Astăzi vreau să reafirm în fața poporului român că Statele Unite își respectă angajamentele”, precizează adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia.

Oficialul american face referire și la situația din Ucraina.

“Astăzi, urmărim cu toții cu îngrijorare evenimentele din Ucraina și am condamnat împreună agresiunea militară a Rusiei și încercarea acesteia de a anexa Crimeea. Tot împreună suntem alături de poporul ucrainean pe măsură ce acesta încearcă să-și construiască un viitor mai pașnic, unit, democratic și prosper”, declară Nuland.

comments

comments




Leave a Reply

avatar