full screen background image

Problema câinilor vagabonzi trebuie rezolvată în această lună

cainii-vagabonzi1368618884     Primăria Sucevei încearcă să rezolve, până la 31 martie, problema câinilor fără stăpân din municipiul reşedinţă de judeţ.

Printr-o hotărâre de Consiliu Local, a fost stabilită o colaborare cu Asociaţia “Pro Anima”, cu care municipalitatea a mai lucrat şi în trecut.

Primarul Ion Lungu a anunţat, în cadrul emisiunii “Faţă în faţă”, difuzată joi, la Radio VIVA FM, că, în acest moment, se face o selecţie de oferte pentru capturarea şi ducerea câinilor în adăposturi, cât şi pentru sterilizarea respectivelor patrupede.

Lungu: “Avem oferte de la mai multe firme, dar ni se cer preţuri foarte mari. De aceea, ne îndreptăm spre o colaborare cu Pro Anima, în ideea de a avea costuri cât mai mici. În şedinţa de Consiliu Local din 27 martie, voi prezenta un proiect e hotărâre în care sunt cuprinse toate serviciile necesare, de la capturare, până la eutanasiere, aşa cum prevede legea. Eu nu doresc să ajungem acolo, dar asta depinde de implicarea sucevenilor, a asociaţiilor de protecţie a animalelor, care să facă adopţii cât mai multe, astfel încât să putem salva cât mai mulţi câini. Eu sunt un iubitor de animale, am trei câini acasă.”

Referitor la sesizările privind aducerea câinilor vagabonzi, cu maşini, din alte zone, pe raza municipiului Suceava, primarul a declarat că faptele nu se confirmă.

Lungu: “Am primit sesizări pe această temă, am pus şi Poliţia Locală “la pândă”, dar nu am avut niciun caz concret, confirmat. E drept că după ce se strâng câinii dintr-o zonă, apar uneori alţii, în aceeaşi zonă. Eu cred că este vorba despre o adaptare la ecosistem. Glumind puţin, cred că au şi câinii semnalele lor, îşi transmit: vedeţi că s-a eliberat o zonă, mergeţi acolo…”

comments

comments




Leave a Reply

avatar