full screen background image

Încep verificările pe POSDRU

Eugen Teodorovici Ministerul Fondurilor Europene (MFE) va face mai multe verificări pe POSDRU, în special în zona de achiziţii, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Ministrul Fondurilor Europene a declarat că, în cadrul vizitei făcute la Bruxelles, în perioada 18-20 martie, a discutat cu oficialii europeni despre neregulile cu fonduri europene.

„Sunt situaţii unde suntem obligaţi să acţionăm pentru că regulamentul european nu ne lasă să preluăm la nivel de buget de stat toate corecţiile financiare. Zilele acestea am vorbit la Bruxelles despre acest lucru şi vor fi făcute foarte multe verificări pe POSDRU, în special pe achiziţii”, a spus Teodorovici.

Acesta a avertizat că acolo unde vor fi găsite maşini sau locuinţe cumpărate din fonduri europene se va tăia „în carne vie”.

„Dacă nu vrem să schimbăm sistemul, nu putem avea speranţa că va fi mai bine în 2014 şi în anii care urmează”, a mai spus ministrul.

Eugen Teodorovici a mai explicat că sunt foarte multe contracte pe fonduri europene „unde un manager de proiect ia 10.000 de euro pe lună şi nu face absolut nimic, în afară de a trimite două e-mail-uri şi a scrie o scrisoare”.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza