full screen background image

Dosar penal pentru tăierea ilegală a peste 90 de copaci

Taieri-arbori    Un bărbat din Moldova Suliţa s-a ales cu dosar penal, după ce a tăiat ilegal mai mult de 90 de copaci nemarcaţi, din pădurea pe care o deţine în proprietate.

Joi dimineaţă, la ora 08.00, poliţiştii din Izvoarele Sucevei s-au sesizat cu privire la faptul că un tânăr, de 25 de ani, din comuna Moldova Suliţa, a tăiat, din pădurea proprietate, mai mulţi arbori nemarcați.

O echipă, formată din polițiști, un tehnician silvic şi un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Brodina, s-a deplasat la fața locului, împreună cu tatăl proprietarului terenului.

S-a constatat că, din pădurea proprietate, au fost tăiați ilegal 91 de arbori verzi de pe picior, de esenţă răşinoasă, cu un volum de 120,999 de mc și o valoare de 15.000 de lei.

Tatăl proprietarului terenului a declarat faptul că organele silvice au marcat un număr de 47 de arbori de esenţă răşinoasă, iar pe lângă aceştia, fiul său a mai tăiat 91 de arbori, în volum total de 120,999 de mc.

Materialul lemnos provenit din tăierea ilegală a fost lăsat în custodie pădurarului de canton.

Cercetările continuă, sub aspectul comiterii infracțiunii tăiere fără drept de arbori, urmând ca, după definitivarea cercetărilor, să se dispună procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar