full screen background image

Aprilie şi mai vin cu ploi şi temperaturi scăzute

ploi     După un martie cu temperaturi neaşteptat de ridicate, lunile aprilie şi mai vin cu temperaturi ce pot coborî sub valorile medii multianuale, însă precipitaţiile vor avea o tendinţă de excedent. Luna iunie se va înscrie însă în limite normale atât ca valori termice, cât şi ca precipitaţii.

APRILIE vine cu temperaturi medii lunare apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, însă în sud local valorile termice se pot situa sub limitele normale.

Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta in general o tendinta de excedent in vestul, centrul si nordul tarii, iar in restul regiunilor vor fi posibile valori apropiate de mediile multianuale.MAI aduce valori termice in general apropiate de mediile multianuale, local in centrul si nordul tarii fiind posibile temperaturi medii lunare sub normele climatologice.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in general peste mediile climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii unde acestea pot inregistra valori normale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar