full screen background image

Piața asigurărilor va stagna în 2014

asigurare locuinta     Piața românească a asigurărilor va stagna în 2014, iar brokerii vor intermedia peste 50% din volumul primelor subscrise de companiile de asigurări, a estimat joi președintele Uniunii Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România /UNSICAR/, Bogdan Andriescu, la Conferința națională a brokerilor de asigurări și pensii private.

Clienții au identificat din ce în ce mai mult, în ultimii ani, nevoia de consultanță și acest lucru se vede în avansul brokerilor și al gradului de intermediere, a spus Andriescu.

Companiile de asigurări au subscris în 2013 prime de asigurări de aproape 8,3 miliarde lei, în creștere nominală cu 0,42% față de anul precedent. Luând în calcul și rată inflației de 1,55%, piața asigurărilor a înregistrat însă în termeni reali o scădere de peste 1%. Brokerii au intermediat, anul trecut, prime de 3,9 miliarde lei, gradul de intermediere crescând la 47% din totalul pieței. Cel mai bun an al pieței românești de asigurări a fost 2008, când volumul primelor brute subscrise a fost de 8,9 miliarde lei. În 2008, brokerii au intermediat prime de 2,7 miliarde lei, iar gradul de intermediere era la acel moment de 30% din piața totală.

comments

comments




Leave a Reply

avatar