full screen background image

Percheziții la șeful CJ Constanța

Nicusor Constantinescu     Mai multe percheziții au loc, miercuri dimineață, la șeful Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, relatează B1 TV.

Constantinescu a fost dus la audieri.

Perchezițiile se desfășoară la domiciliul lui Nicușor Constantinescu și la sediul Consiliului Județean.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii DNA – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2011-2013, a unor infracțiuni asimilate celor de corupție de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local. Astfel, miercuri dimineaţă, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, au loc percheziții în trei locaţii din municipiul Constanţa, între care şi două sedii ale unor instituții publice.

“În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană”, arată DNA.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au loc la sediul Consiliului Judeţean Constanţa şi la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu.

În 15 ianuarie, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie din faţa sediului instituţiei şi dus la audieri la DNA. În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună şi a refuzat să fie urcat în maşina anchetatorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât a fost emis mandatul de aducere fără ca el să fie citat şi să semneze citaţia.

Atunci, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Constantinescu, pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că “există date şi indicii temeinice potrivit cărora Nicuşor Daniel Constantinescu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)”, arăta DNA.

comments

comments




Leave a Reply

avatar