full screen background image

31 de mineri de la Crucea şi-au petrecut noaptea în subteran

mineri crucea     17 mineri de la Exploatarea de Uraniu Crucea, mina Botuşanu, au început ieri un protest, legat de mai multe revendicări, între care mărirea salariilor şi acordarea de prime.

La acţiune, care a continuat şi pe timpul nopţii, s-au mai alăturat 16 persoane.

Prefectul Sucevei, Florin Sinescu, a declarat azi, în cadrul emisiunii “Dimineţi animate”, difuzată de Radio VIVA FM, că 31 de mineri şi-au petrecut noaptea trecută în subteran.

În cursul acestei dimineţi, protestatarii au început negocierile cu conducerea sucursalei, fiind prezent şi directorul Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru.

Sinescu: “A fost semnat un document care cuprinde patru dintre revendicări, printre acestea fiind o creştere salarială de 500 de lei, precum şi faptul ca lista cu salariile din cadrul companiei să fie publică. Protestatarii şi-au exprimat şi nemulţumiri faţă de activitatea sindicatelor, care nu susţin protestul.”

Minerii mai doresc acordarea de prime de 600 de lei, de Paşte, Crăciun şi Ziua Minerului, şi o normă zilnică de hrană de 13 lei.

Sinescu: “Ne dorim ca negocierile din această dimineaţă să decurgă cu bine şi lucrurile să reintre în normal la mina Botuşanu.”

În punctele de lucru Botuşanu şi Crucea activităţile se desfăşoară normal, în primul lucrând circa 230 de angajaţi, iar în al doilea 130.

comments

comments




Leave a Reply

avatar