full screen background image

PSD Iaşi: Adomniţei să demisioneze de la şefia CJ Iaşi

cristian adomnitei     Reprezentanţii PSD Iaşi susţin că preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, ar trebui să demisioneze din funcţie, urmând astfel exemplul şefului său de partid, Crin Antonescu, care a demisionat de la şefia Senatului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Într-un comunicat transmis, duminică seară, PSD Iaşi arată că preşedintele CJ, Cristian Adomniţei, este cel care a iniţiat constituirea unei noi majorităţi în Consiliul Judeţean şi că liberalul ar fi avut discuţii pe această temă inclusiv la sediul PDL din Modrogan.

“PSD Iaşi înţelege dorinţa nemărginită a domnului Cristian Adomniţei de a deveni «cineva» în politica ieşeană şi chiar naţională, în ciuda lipsei sale de experienţă, însă îi aminteşte tânărului politician că succesul nu poate fi obţinut în lipsa respectului faţă de alegătorii care au votat USL, atât la Iaşi, cât şi la nivel naţional. (…) Ca atare, PSD Iaşi consideră că, pentru a-şi împlini dorinţa de a deveni «cineva» în politică, domnul Cristian Adomniţei ar trebui să fie consecvent şi să urmeze exemplul şefului său de la Bucureşti. Aşa cum domnul Crin Antonescu a distrus USL la nivel naţional, iar apoi şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Senatului României, poate că ar fi mai bine ca şi domnul Cristian Adomniţei să continue să îşi construiască imaginea publică ca politician neimplicat în activitatea administrativă, demisionând, în mod onorabil, din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean”, se arată în comunicatul transmis de PSD Iaşi.

Pe de altă parte, PSD susţine că mai multe promisiuni restante ale USL Iaşi din campania electorală, între care construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş sau a spitalului regional de urgenţe, au ţinut de responsabilitatea unor foşti miniştri liberali precum Relu Fenechiu sau Eugen Nicolăescu.

Duminică, PNL Iaşi a acuzat PSD că a iniţiat războiul politic la Iaşi, prin schimbarea din funcţie a vicepreşedintelui liberal al Consiliului Judeţean, liberalii cerând social-democraţilor să iasă “din logica meschină a vânzării şi cumpărării de funcţii”.

Într-o rezoluţie rezoluţii adoptată de Delegaţia Permanentă PNL Iaşi, liberalii susţin că Iaşiul avea nevoie de o voce parlamentară viguroasă şi concertată, însă “PSD a ales calea facilă a neimplicării”. Totodată, PNL susţine că la Iaşi PDL a devenit “remorca PSD” şi că, prin “negoţul de funcţii şi avantaje individuale”, conducerea PDL Iaşi a ajuns “soluţia imorală” a politicii locale. “Nu mai există niciun motiv pentru oamenii care votează dreapta să voteze PDL, pentru că acest partid s-a predat cu funcţii şi bagaje la PSD”, mai spun liberalii în rezoluţia Delegaţiei Permanente a filialei judeţene.

comments

comments




Leave a Reply

avatar