full screen background image

Prefectura trage un semnal de alarmă în privinţa incendierilor de mirişti

incendiu_vegetatie_bun     La sfârşit de săptămînă, pompierii suceveni au intervenit în peste 30 de situaţii operative.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat, la matinalul VIVA FM, “Dimineţi Animate”, că unii localnici au dat foc la mirişti în ciuda avertizării meteorologice de vânt puternic, intensificînd pagubele.

Găleată: “În cursul zilei de sâmbătă, în doar 24 de ore, am intervenit pentru lichidarea a 14 incendii, dintre care 8 la resturi vegetale, vegetaţie uscată sau fond forestier. Cauzele au fost legate de igienizarea terenurilor şi curăţenia de primăvară, incendiile fiind favorizate şi de vântul puternic care s-a manifestat în cursul zilei respective.”

Prefectul Florin Sinescu a transmis o circulară tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din judeţ cu o serie de recomandări pentru populaţie.

Recomandările vizează evitarea producerii arderilor necontrolate, în perioada imediat următoare.

Sinescu: “Curăţenia de primăvară este o acţiune importantă, dar trebuie ca focul deschis să fie supravegheat. Cetăţenii trebuie să înţeleagă acest lucru şi primarii trebuie să le atragă atenţia, tuturor celor care vor să realizeze aceste acţiuni specifice sezonului, despre riscul la care sunt expuse locuinţele din zona respectivă.”

Astfel, comitetele locale vor efectua o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei privind arderea miriştilor, riscurile generate de incendierea vegetaţiei uscate de pe terenurile agricole, măsurile necesare pentru prevenirea acestora, dar şi sancţiunile care se impun în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.

Prefectura a cerut exigenţă ridicată faţă de toţi cei care nu respectă reglementările în vifoare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar