full screen background image

Înăsprirea condițiilor de licențiere a agențiilor pentru siguranța călătoriilor

hotel     Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) va propune ministerului de resort câteva schimbări care să aducă piața de călătorii din România pe coordonate europene, printre care și licențierea agențiilor, a declarat, pentru AGERPRES, Lucia Morariu, președintele ANAT.

,,Membrii ANAT au adoptat o serie de hotărâri vizavi de modul în care se acreditează, se licențiază agențiile de turism. În acest sens, am fost de acord că este cazul să înăsprim condițiile de licențiere în turism astfel încât consumatorii să fie siguri că banii pe care îi avansează pentru pachete turistice sunt acolo unde trebuie și că vor avea atât vacanța pe care au contractat-o cât și calitatea la care se așteaptă. Ne-am gândit, în primul rând, ca polița asigurare pe care orice agenție de turism e obligată să o aibă să fie construită de așa manieră încât să acopere 100% banii avansați de client, lucru care, în prezent, nu se întâmplă’, spune Lucia Morariu.

De altfel, anul 2014 va readuce în prim plan siguranța călătoriilor, necesitatea asigurării calității, siguranței și confortului, după cum apreciază toți reprezentanții asociațiilor patronale din turism.

“În al doilea rând, considerăm necesar ca pentru agențiile de turism să existe stabilit prin lege un capital minim mai mare decât cel necesar pentru a înființa o simplă societate cu răspundere limitată pentru că nu este normal ca numai cu aproape 300 de dolari să poți să îți înființezi în România o agenție de turism și într-o lună de zile să aduni de pe piață bani de la clienți, circa 50.000 — 55.000 de dolari neavând în spate un capital social mai mare și cu patrimoniu serios”, a explicat președintele ANAT.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar