full screen background image

Băsescu: Exclud posibilitatea războiului

Traian-Basescu2    Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că, în mod categoric, nu va fi război în zona Mării Negre, iar românii nu trebuie să se teamă de vreo agresiune din partea Rusiei sau a Ucrainei, România neavând riscuri de securitate directe.

Declaraţiile preşedintelui la Adevărul Live:

  • Din punct de vedere militar nu se schimbă nimic în Crimeea. Rusia va menţine acolo toată flota de la Marea Neagră. Numărul de militari va fi tot de 25.000. În niciun caz românii nu trebuie să se teamă de o agresiune la adresa României din partea Federaţiei Ruse sau a Ucrainei. Dacă am fi fost în pericol iminent aş fi spus-o.
  • Pentru mine ce s-a întâmplat în Crimeea este un scenariu posibil în Republica Moldova. Ştim toţi că Republica Moldova este un al doilea stat românesc şi nu ne-ar conveni un astfel de scenariu. Dar în niciun caz România nu va interveni militar. Abordarea politică la Chişinău este una riscantă, aceea de a nu spune direct la Moscova ce vrea.
  • Este foarte greu de crezut că un astfel de referendum va trece acum în Republica Moldova.
  • Nu voi mai insista pe susţinerea proiectului de un ire a României cu Republica Moldova pentru că e clar că nu are susţinere politică.
  • Vladimir Putin e un om puternic care nu va ezita niciodată să apere interesele Federaţiei Ruse şi care în mod categoric are ca obiectiv restabilirea frontierelor Uniunii Sovietice într-un mod sau altul, cu vorba bună sau cu tancurile.

comments

comments




Leave a Reply

avatar