full screen background image

A mai rămas puţin timp până la închiderea Muzeului de Istorie Suceava

muzeu bucovina     Muzeul Bucovinei a anunţat că, începând de sâmbătă, 15 martie, expoziţia permanentă de la Muzeul de Istorie Suceava se închide pentru o perioada nedeterminată, muzeul urmând să fie reconstruit din temelii, pe baza unui proiect european.

O parte din patrimoniul aflat acum în clădire se va muta într-un spaţiu al “Centrului Economic Bucovina”, de lângă Aeroportul “Ştefan cel Mare”.

Obiectele din patrimoniul cultural naţional vor fi, însă, depozitate într-un spaţiu special amenajat, care are şi microclimatul necesar.

Acest spaţiu va fi stabilit de CJ Suceava în urma unei selecţii de oferte.

Clădirea va fi restaurată cu fonduri de 60,6 milioane de lei, selecţia firmei care va executa lucrarea fiind în derulare.

În cadrul proiectului vor fi restaurate faţadele ce participă la spaţiile publice ale zonei centrale a municipiului Suceava şi care refuncţionalizează clădirea existentă, prin intervenţii ce o aduc la nivelul unui muzeu contemporan.

La intrare, se propune o scară monumentală, ce integrează curtea interioară, transformând-o în spaţii pentru activităţi culturale cu publicul.

Clădirea va avea ascensor pentru materiale şi pentru persoane, iar podul va fi funcţionalizat prin amplasarea tuturor birourilor administrative şi ale personalului de specialitate.

Scara principală şi ascensoarele de public deservesc această zonă, unde prin punerea în valoare a structurii de lemn a podului de peste accesul principal, se creează şi un spaţiu de expoziţie temporară.

Prin acest proiect se va reabilita, consolida, moderniza şi dota clădirea Muzeului Bucovinei, va fi înființat, la finalul implementării proiectului, un punct de informare turistica în cadrul Muzeului Bucovinei, va crește numărul de vizitatori atât la acest obiectiv, cât şi la numărul de turişti ce vizitează judeţul, cu 6 % după 3 ani de la finalizarea implementării proiectului.

Totodată, vor fi create 150 de locuri de muncă temporare şi 15 locuri de muncă permanente, la finalul implementării proiectului.

Muzeul Bucovinei invită sucevenii să profite de o ultimă vizită la această instituţie, până la începerea lucrărilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar