full screen background image

Siderurgiştii protestează joi în Bucureşti

Siderurgie     Protestul metalurgiştilor de miercuri se continuă cu cel organizat de siderurgişti joi, tot în faţa sediului Guvernului. Sute de sindicalişti din întreaga ţară nemulţumiţi de creşterea preţurilor la energie au plecat în zori către Capitală pentru a fi prezenţi la protestul care începe la ora 12. Vin la Bucureşti şi salariaţi ai combinatului ArcelorMittal Galaţi.

Peste 300 de sindicalişti din Combinatul Siderurgic de la Galaţi şi-au dat întâlnire în centrul oraşului, de unde au plecat cu şase autocare spre Capitală. Angajaţii platformei, împreună cu liderii lor, protestează joi în faţa Palatului Victoria faţă de preţul mare al energiei electrice impus marilor consumatori.

Manifestaţia vine după avertismentul dat de reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi, care au spus că, dacă preţul energiei nu va scădea, vor muta afacerea în altă ţară, aşa că salariaţii ar putea rămâne pe drumuri.

Mittal îşi poate schimba afacerea în altă ţară a lumii unde are mult mai multe condiţii, iar România va rămâne o colonie fără locuri de muncă şi într-o gravă sărăcie”, a declarat miercuri în acest context tensionat Ilinca Diaconu, lider sindical la ArcelorMittal Galaţi.

Asta înseamnă o pierdere substanţială pentru sectoare economice ca metalurgia şi chimia-petrochimia”, a comentat Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa.

În total, peste 1000 de sindicalişti sunt aşteptaţi să participe la mitingul de joi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar