full screen background image

Guvernul sprijină intrarea în vigoare a Legii privind certificatele verzi

ponta     Premierul Ponta s-a întâlnit joi la Palatul Victoria cu reprezentanţii conducerii Alro Slatina, iar premierul Victor Ponta a dat asigurări oficialilor companiei că Guvernul sprijină intrarea în vigoare a legii privind certificatele verzi până miercuri, 19 martie.

“Discuţiile au fost centrate pe problema certificatelor verzi, în contextul dezbaterilor din spaţiul public referitoare la Legea de aprobare a OUG 57/2013 (…) Primul-ministru cere preşedintelui României promulgarea de urgenţă a legii de aprobare a OUG 57/2013, pentru a rezolva problema semnalată de reprezentanţii Alro şi a evita generarea unor creşteri de preţuri în domeniul industriei româneşti şi al preţului pentru consumatori”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Ponta s-a întâlnit, la Guvern, cu mai mulţi miniştri pentru o discuţie privind legea certificatelor verzi, la Palatul Victoria venind ministrul Economiei, ministrul delegat pentru Energie, dar şi ministrul Justiţiei.

OUG 57/2013 stabileşte că, începând din 1 iulie 2013, producătorii de energie regenerabilă vor primi numai o parte din certificatele verzi cuvenite, urmând să le recupreze din 31 martie 2017.

comments

comments




Leave a Reply

avatar