full screen background image

Doar 14 consilieri participă la şedinţa care decide viitorului termoficării

clsv 1303     Doar 14 consilierii locali suceveni participă, astăzi, la şedinţa extraordinară care va decide viitorului serviciului centralizat de termoficare.

Aleşii locali ai PDL absentează de la şedinţă, din partea democrat liberalilor fiind prezent doar Lucian Harşovschi, care conduce lucrările de azi.

Consilierii au de analizat aprobarea studiului de oportunitate, a caietului de sarcini şi, mai apoi, aprobarea scoaterii la liciţatie a serviciului de distribuţie.

Conform studiului de oportunitate, noul operator care va prelua reţelele de distribuţie trebuie să investească doar 10 % din valoarea totatală, primăria urmând să suporte 90 %, pentru reabilitarea reţelelor.

Mai toate comisiile de specialitate au cerut discuţii în plen, pe marginea proiectului.

Viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei, crede că ceea ce li s-a pus pe masă consilierilor e o soluţie pentru care vor plăti şi copii copiilor sucevenilor şi vine cu soluţia consultării cetăţenilor municipiului, idee deja prezentată, astăzi, de şeful său de partid, deputatul Alexandru Băişanu.

Oricum, după cum au promis azi dimineaţă, consilierii liberali nu vor vota acest proiect de hotărâre.

În replică, primarul Sucevei, Ion Lungu, crede un referendum este tardiv, în condiţiile în care licenţa pentru transport şi distribuţie a “Termica” a expirat, dar poate, totuşi, funcţiona până în luna mai.

Mai mult, Lungu le-a reamintit aleşilor locali că au fost de acord cu constructia noii centrale.

Liderul liberalilor suceveni, Alexandru Băişanu, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că propunerea primarului este “un tun, pe care sucevenii îl vor plăti în următorii 20 de ani”.

Băişanu: “Lungu nu doarme de spaimă, că afacererea lui cu Bioenergy s-ar putea întrerupe. Eu nu pot dormi la gândul că unul ca Lungu poate prosti un oraş întreg, aruncând miliarde de lei şi milioane de euro pe apa sâmbetei, în ţevi, pe care mai apoi să le dea cadou unei societăţi comerciale care va mulge bani de la oamenii care vor plăti facturile. Mă îngrozeşte ce-a făcut Lungu 10 ani la Suceava, şi nu mă leg de faptul că mai dă o sarma sau un mic, dar acum e vorba de un tun pe care sucevenii îl vor plăti în următorii 20 de ani.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar