full screen background image

A fost finalizat interiorul aerogării Aeroportului Suceava (foto)

aerogara 1     Lucrările la clădirea aerogării de la Salcea s-au încheiat, acum continuând amenajarea pistei şi a turnului de control.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a precizat, astăzi, că vechea pistă a fost demolată în totalitate şi că materialul este concasat, pentru a fi refolosit la noua structură elastică.

El a menţionat că investiţiile din acest an au fost plătite cu bani din bugetul judeţului, motiv pentru care aşteaptă ca Ministerul Transporturilor să aloce fondurile europene.

Nechifor: “Am mai depăşit o etapă în modernizarea Aeroportului Suceava. Am finalizat interiorul aerogîrii. Valoarea lucrîrilor a fost de 1,4 milioane de lei. Am schimbat designul şi fluxurile de pasageri. Acum putem rezolva aproximativ 100 de pasageri pe oră. Urmează a treia etapă, care presupune exteriorul, şi unde suntem pregătiţi cu procedura de achiziţii. Dorinţa noastră a fost să asigurăm mai mulţi parametri şi să integrăm toate elementele care comportă un mod de lucru între instituţiile statului, pentru că aeroportul e unul internaţional. Lucrurile s-au desfăşurat normal în timp şi nu au existat întârzieri. Ne dorim să găsim resurse financiare pentru a continua modernizarea.”

Nechifor speră ca, până la sfârşitul anului, lucrările la aeroportul Salcea să fie încheiate în totalitate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar