full screen background image

2 minori din Pătrăuţi prinşi de poliţişti, după ce au tâlhărit mai mulţi copii în Suceava

Mobil     Conducerea IPJ Suceava a dispus constituirea unor echipe speciale de investigaţie, având în vedere faptul că, în ultimele zile, doi minori au fost deposedaţi de telefoane mobile, prin ameninţări cu acte de violenţă.

Peste 30 de poliţişti judiciarişti şi de ordine publică au fost mobilizaţi, pentru desfăşurarea de activităţi investigative fiind întocmite cercuri de suspecţi şi fiind dispuse măsuri pentru identificarea autorilor.

Pe data de 7 martie, la ora 14.15, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată, de către un minor, din orașul Salcea, despre faptul că, în jurul orelor 14.00, în timp ce se deplasa pe str. Amurgului, din localitate, a fost deposedat, prin ameninţări cu acte de violență, de un tânăr necunoscut, de telefonul mobil.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, în timp ce minorul se deplasa pe str. Amurgului împreună cu un prieten, au fost acostați de către un tânăr necunoscut, care i-a întrebat cât este ora.

Prietenul victimei a scos din buzunar telefonul mobil și i-a comunicat ora, după care necunoscutul s-a adresat persoanei vătămate, deoarece a văzut că deținea în buzunarul pantalonilor un telefon mobil și i-a cerut să-l scoată și să i-l dea.

Victima a refuzat, moment în care necunoscutul l-a amenințat cu moartea.

De frică, victima a scos telefonul și l-a dat autorului, care a fugit.

Valoarea prejudiciului a fost evaluată la suma de 800 de lei.

Ulterior, pe 8 martie, la ora  08.52, prin “S.N.U.A.U. 112”, un alt minor, de 15 ani, din comuna Bălăceana, a reclamat că a fost deposedat de un telefon mobil, în timp ce se afla pe str. Calea Unirii, din municipiul Suceava.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că reclamantul, în timp ce se deplasa pe str. Calea Unirii, din municipiul Suceava, a fost acostat de doi tineri necunoscuţi, care, sub ameninţare, l-au deposedat de un telefon mobil, în valoare de 1.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate şi a probelor administrate, miercuri, 12 martie, polițiștii au reușit identificarea autorilor ca fiind doi minori, de 15 ani şi 16 ani, ambii din comuna Pătrăuţi.

Cu ocazia audierii, cei doi au recunoscut comiterea faptelor, declarând faptul că, în zilele de 7 şi 8 martie s-au deplasat, pe raza municipiului Suceava, cu intenţia de a aborda copii cărora să le sustragă telefoanele mobile.

Din cercetări, polițiștii au mai stabilit faptul că minorul de 15 ani este şi autorul a patru infracţiuni de furt calificat, comise în perioada 9 noiembrie 2013 – 3 februarie 2014, în dauna a patru părţi vătămate.

Bunurile sustrase au fost valorificate, reuşindu-se recuperarea prejudiciului prin restituire, în trei cazuri de furt.

Minorul de 15 ani a fost prezentat Serviciului Judeţean de Medicină Legală Suceava, pentru a fi expertizat din punct de vedere psihiatric.

Cercetările continuă faţă de cei doi suspecţi, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Odată cu venirea primăverii şi apropierea sezonului cald, conform statisticilor judeţene, dar şi a celor realizate la nivel naţional, se înregistrează un trend ascendent privind infracţiunile de tâlhărie.

Poliţiştii atrag atenţia părinţilor să nu pună la dispoziţia minorilor telefoane mobile de ultimă generaţie sau alte bunuri de valoare cu care să se afişeze în public, riscul de victimizare crescând în aceste situaţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar