full screen background image

Ponta: În acest an trebuie atrase fonduri UE de 2,8 miliarde

euroi     România trebuie, în acest an, să atragă 2,8 miliarde euro din fonduri europene, pentru a evita dezangajări de sume din partea CE, a afirmat premierul Victor Ponta, care a cerut miniştrilor să se asigure că nu vor fi sincope în activitatea autorităţilor de management pentru programele operaţionale.

În ultima scrisoare de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional, transmisă în această lună şi obţinută de MEDIAFAX, se arată că sunt necesare “eforturi susţinute” pentru atenuarea riscului de dezangajare în 2015, deoarece fonduri care riscă dezangajarea în 2014 se ridică la 2,8 miliarde euro, valoare mai mică decât cheltuielile anticipate pentru acest an.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, Ponta i-a solicitat ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, să indice care este suma atrasă de România din fonduri europene în 2013 şi cât trebuie să fie atras anul acesta pentru a evita dezangajări de sume.

Potrivit ministrului Teodorovici, cererile de rambursare trimise de România anul trecut au fost de 3,5 miliarde euro, iar de la Comisia Europeană au fost rambursate aproximativ 2,88 miliarade euro. Totodată, România trebuie să cheltuiască eligibil, în 2014, aproximativ 2,8 miliarde euro

comments

comments




Leave a Reply

avatar