full screen background image

Ardeleanu face parte din Comitetul Director al Alianței Civilizațiilor din cadrul ONU

ardeleanu 2702     Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, va face parte din Comitetul Director al Alianței Civilizațiilor din cadrul ONU în România, ca urmare a invitației semnate de Secretarul de stat pentru analiză politică și relația cu Parlamentul din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Radu Podgorean.

Alianţa Civilizaţiilor este o iniţiativă lansată în cadrul ONU, la 14 iulie 2005, în scopul mobilizării unei acţiuni politice la nivel global pentru facilitarea dialogului şi promovarea înţelegerii şi reconcilierii între culturi şi religii inclusiv prin susţinerea de proiecte în domeniile educaţie, tineret, migraţie şi media.

Alianţa este sprijinită de un Grup de Prietenie, alcătuit în prezent din 133 de ţări, inclusiv toate statele membre UE, şi 22 organizaţii internaţionale.

“România a aderat în Grupul de Prietenie al AC ONU și s-a implicat activ în sprijinirea obiectivelor Alianței, atât în țară, prin derularea a două planuri naționale, cât și la nivel internațional. În prezent, este în curs de pregătire un al treilea Plan național de acțiune. Prin asigurarea vizibilității sporite a acțiunilor AC ONU și promovarea diversității și înțelegerii interculturale, îndeosebi în rândul tinerilor, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat sprijinul unor instituții românești proeminente în domeniul dialogului intercultural și interreligios, pentru a desemna un reprezentant în cadrul Comitetului Director al Alianței Civilizațiilor”, a spus Ardeleanu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar