full screen background image

“PRIMA CASĂ” devine “NOUA CASĂ”

prima-casa     Guvernul vrea să direcţioneze strict spre locuinţele nou-construite vechiul program “PRIMA CASĂ”, potrivit programului de guvernare.

Programul „PRIMA CASĂ”, prin care românii pot contracta credite garantate în proporţie de 50% de stat şi la dobânzi sub media pieţei în vederea achiziţionării unei locuinţe, ar putea fi transformat în „Noua Casă”, prin care beneficiarii îşi vor putea cumpăra numai case noi, se arată în noul program de guvernare.„Proiectul PRIMA CASĂ va fi transformat în proiectul «Noua Casă», adresat doar pentru achiziţionarea de locuinţe noi”, se arată în programul de guvernare al Cabinetului Ponta III.

PRIMA CASĂ Încă din toamna anului trecut, Executivul se afla în discuţii avansate cu privire la lansarea acestui nou program de susţinere a pieţei imobiliare. Totuşi, nu tot mediul financiar se arata încântat de idee, multe bănci preferând suplimentarea sau continuarea programului actual.

Guvernul a aprobat la începutul anului o hotărâre prin care stabileşte un plafon de 1,2 miliarde de lei pentru garanţiile care vor fi acordate în acest an pentru programul “PRIMA CASĂ”, prag similar cu cel din 2013, şi permite utilizarea sumelor repartizate anul trecut şi care nu au fost consumate. Detalii despre proiect pe Adevarul.ro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar