full screen background image

Facilităţi pentru toată lumea, la crearea primei firme

euroi     Facilităţile legale existente pentru tinerii care îşi deschid o firmă trebuie extinse la nivelul întregii populaţii, astfel încât orice persoană, inclusiv bătrânii şi pensionarii, să îşi poată înfiinţa prima firmă, a declarat noul ministru delegat pentru IMM, Florin Jianu.

“Primul meu obiectiv este să dăm şansa fiecărui român, oricărui om care nu a avut în ţara asta o firmă, să-şi poată deschide o firmă, pur şi simplu translatând stimulentele care există într-o lege pentru întreprinzătorii debutanţi – deschidere fără costuri la Registrul Comerţului, cu deduceri de taxe la angajator pentru minimum 2-maximum 4 angajaţi, grant de 10.000 ero de la stat reprezentând 50% din planul de afaceri şi împrumut garantat de stat până la 80.000 euro – să extind la nivelul întregii populaţii. Fiecare om din această ţară, fie el bătrân, pensionar, orice tip de categorie umană, să dăm posibilitatea fiecărui român să îşi deschidă o primă firmă, dacă nu a avut niciodată”, a spus noul ministru, la Antena 3.

El a argumentat prin faptul că în România sunt 22 întreprinderi mici şi mijlocii la mia de locuitori în timp ce media europeană este de 50-56 IMM-uri la mia de locuitori.

comments

comments




Leave a Reply

avatar