full screen background image

Consilierii locali au alocat banii pentru finanţarea sportului sucevean

clsv 0303 2      La a treia încercare, consilierii locali suceveni a reuşit să cadă de acord asupra sumelor destinate finanţării activităţii ramurilor sportive din municipiul Suceava.

Astfel, în şedinţa extraordinară de ieri a deliberativului municipal, pentru a asigura inclusiv finanţarea a încă 4 ramuri sportive, o altă hotărâre a consilierilor a consacrat suplimentarea cu 40.000 de lei a sumei prinse iniţial la capitolul sport.

La propunerea şefului executivului, Ion Lungu, banii sunt luaţi din disponibilităţile Fondului de rezervă al bugetului local, în valoare de 100.000 de lei.

În cauză sunt ciclismul, înotul, tenisul de masă şi şahul, în aşa fel încât, la licitaţia de proiecte pentru adjudecarea finanţării nerambursabile, va fi scos un total de 2,54 de milioane de lei.

Astfel, handbalul masculin, prin C.S. “Universitatea”, va avea la dispoziţie 1 milion de lei.
Fotbalul, respectiv echipa de Liga a doua “Rapid CFR” va beneficia tot de 1 milion de lei, aceasta comasându-se cu cealaltă echipă, “Sporting Suceava”.

Prin redistribuiri faţă de alocarea iniţială, restul sumei ar putea fi repartizată după cum urmează; rugby – 150.000 de lei; volei – 100.000 de lei, tenis de câmp – 40.000 de lei; tir sportiv – 35.000 de lei; hochei, box şi baschet – câte 30.000 de lei; atletism – 25.000 de lei; lupte, canotaj şi fotbal Cupa bugetarilor – câte 15.000 de lei; înot, tenis de masă, şah şi dans sportiv – câte 10.000 de lei, în timp ce aruncarea cu săgeţi(darts) ar putea primi 5.000 de lei.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza