full screen background image

Statul pune la bătaie miliarde de euro pentru investiţii publice

euroi     Nu stăm foarte bine la capitolul investiţiilor străine, iar statul vrea să mai compenseze şi pune la bătaie 3 miliarde de euro pentru investiţii publice, cu 12% mai mult decât în 2013. Din această sumă, pentru autostrăzi se alocă aproximativ 600 de milioane de Euro, iar pentru restul de 2,4 miliarde va urma o competiţie destul de dură între proiecte.

20 dintre aceste proiecte de investiţii au fost desemnate ca fiind prioritare pentru 2014. Acestea vizează modernizarea sau construcţia de autostrăzi, căi ferate, diguri în porturi sau magistrale de metrou şi vor primi aproximativ 5 miliarde de lei. Asta înseamnă aproape 40% din suma totală alocată de stat investiţiilor.

Pe lista proiectelor de investiţii pentru care admi­nistraţia centrală vrea să aloce bani anul acesta se află şi două tronsoane din centura Capitalei, care ar urma să primească 200 de milioane de lei. Bani vor fi alocaţi de autorităţi şi pentru construcţia unui centru de cercetări la Măgurele, care trebuie finalizat până în toamnă. Acesta este unul dintre cei trei piloni ai unui proiect european, care va deveni cea mai avansată structură pe plan mondial în domeniul fizicii nucleare.

Însă, toate aceste sume anunţate acum de autorităţi ar putea să se schimbe în vară, când se va face o reprioritizare a investiţiilor publice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar