full screen background image

Guvernul spaniol decorează 11 români

guv spania     Unsprezece români care au fost victime ale atentatelor din 11 martie 2004 de la Madrid vor fi decoraţi luni cu Ordinul civil de recunoaştere a victimelor terorismului de către Ministerul spaniol de Interne, informează AGERPRES.

Ministerul spaniol de Interne a anunţat într-un comunicat de presă că va decora luni, 10 martie, 350 de persoane victime ale atentatelor de la Madrid din 11 martie 2004 cu Ordinul civil de recunoaştere a victimelor terorismului. La eveniment, care va fi prezidat de ministrul spaniol de interne, Jorge Fernández Díaz, vor participa victime şi rude ale victimelor atentatelor.

Ordinul civil de recunoaştere a victimelor terorismului este acordat, potrivit legii nr. 32 din 8 octombrie 1999, în două grade – Mare Cruce (Gran Cruz), pentru persoanele care şi-au pierdut viaţa în atentate teroriste, şi distincţie (encomienda) pentru cei răniţi în atentate teroriste sau răpiţi de organizaţii teroriste.

“Cu ocazia actului omagial organizat pentru cea de-a zecea comemorare, Ministerul spaniol de Interne va decora aceste victime. În 2011 au fost predate Marile Cruci (grad al Ordinului civil de recunoaştere a victimelor terorismului, n.r.) familiilor a 9 români dintre cei decedaţi. Acum vom acorda distincţii (celălalt grad al Ordinului civil menţionat, n.r.) pentru 11 dintre cei răniţi. Am luat legătura cu ei şi ne-au confirmat faptul că vor lua parte la actul de omagiere care va avea loc în 10 martie la Opera din Madrid”, a declarat Sonia Ramos Pińeiro, director general în cadrul Direcţiei de atenţie şi sprijin pentru victimele terorismului din cadrul Ministerului spaniol de Interne.

comments

comments




Leave a Reply

avatar